5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre Calciu

Cu toții știm că avem nevoie de calciu pentru a fi sănătoși și pentru a ne simți bine în general, însă cu siguranță există multe alte lucruri importante pe care prea puțini dintre noi le cunosc despre calciu.

Chiar dacă deseori apelăm la diferite suplimente alimentare, pentru a-i garanta organismului cantitatea de calciu necesară pentru o bună funcționare, așa cum este Calcilivin capsule, considerăm că ar trebui să înțelegem mult mai bine importanța acestui mineral, înainte de opta pentru administrarea unor suplimente alimentare.

Așa că împreună cu echipa de la Farmacia-Arsene.ro am pregătit mai multe informații interesante și totodată utile despre calciu. Descoperă-le și tu citind următoarele rânduri:

În corpul uman există o cantitate foarte mare de calciu

Conform specialiștilor, organismul uman are aproximativ 1 kg de calciu, iar cea mai mare parte (aproape 99%) este localizată în oase și dinți. Practic, reprezintă 2% din greutatea corporală a unui om și garantează o bună funcționare a organismului.

Prin urmare, trebuie să ne asigurăm în mod frecvent că organismul dispune de toată această cantitate de calciu pentru a putea funcționa corect.

Are nevoie de vitamina D pentru a putea fi absorbit

Atunci când constatăm că avem deficiență de calciu și ne propunem să o rezolvăm cu ajutorul unor suplimente alimentare, trebuie să știm că nu le putem lua oricum. Intestinul subțire are rolul de a absorbi calciul, însă pentru a putea face asta are nevoie de vitamina D.

Indiferent că vrei să oferi organismului calciu prin consumul de alimente bogate în acest mineral sau cu ajutorul suplimentelor alimentare, nu trebuie să îți lipsească vitamina D.  Iar un mod excelent de a te asigură că absorbția calciului se face fără probleme este folosirea unui supliment alimentar cu vitamina D3.

De asemenea, mai trebuie să știi că băuturile carbogazoase pot pune piedici încercării de absorbire a calciului, la fel și cafeaua, ciocolata sau spanacul.

Nu e bine să ai prea puțin calciu dar nici prea mult

Apar efecte nedorite nu numai atunci când ai carență de calciu, ci la fel pot apărea și atunci când faci exces. De aceea trebuie să garantezi un aport corect de calciu. În caz contrar, dacă organismul nu primește suficient calciu poate apărea rahitismul la copii iar la adulți osteomalacia sau chiar osteoporoza.

În schimb, atunci când cantitatea de calciu este prea mare apar grețuri, vărsături sau alte probleme deloc plăcute.

Care sunt alimentele foarte bogate în calciu

Îți dorești să oferi organismului calciu într-un mod cât mai natural, prin alimentație? Ei bine, atunci trebuie să știi că trebuie să consumi lactate în mod frecvent.

În general, produsele lactate sunt foarte bogate în calciu, iar laptele matern asigură – la rândul său – cantitatea necesară de calciu pentru o bună dezvoltare a celui mic.

Peștele, ouăle, fasolea și susanul conțin și ele calciu, însă în cantități mult mai mici.

Ce roluri mai are Calciul

Calciul nu este important doar pentru oase și dinți, ci totodată mai are și multe alte funcții importante pentru organism. De exemplu, este implicat în coagularea sângelui, menține tonusul musculare și totodată păstrează ritmul cardiac la un nivel normal.

Acestea fiind spuse, sperăm că ai găsit informațiile noastre ca fiind cât mai utile pentru tine. Iar dacă ai nevoie de suplimente alimentare bogate în calciu, le vei găsi cu siguranță pe farmacia-arsene.ro.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.