Avantajele si dezavantajele huselor de telefon din silicon

Siliconul este un material folosit tot mai des in zilele noastre. De la materiale de constructie la implanturi, acesta se regaseste aproape in toate industriile moderne. Nici piata telefoniei mobile, mai exact a huselor de telefon, nu putea sa ramana straina de aceasta provocare si astfel au aparut husele din silicon.

In zilele noastre acest segment de piata este in continua crestere si astfel de obiecte castiga net teren in fata plasticului obisnuit sau a pielii. Exista anumite avantaje si dezavantaje ale utilizarii acestui material insa partile negative sunt clar eclipsate de beneficiile aduse.

Un prim avantaj il constituie faptul ca, avand o textura moale dau o senzatie de placere si de siguranta atunci cand sunt tinute in mana.

Desi uneori pot afecta ecranul tactil, reducandu-i putin performantele, atunci cand se folosesc huse de telefon din silicon, senzatia de siguranta in utilizare si de usurinta in manipulare este mult imbunatatita. De asemenea si efectul antialunecare este mult mai bun.

Apoi, problemele legate de protectie sunt foarte bine rezolvate . Husele din silicon sunt foarte elastice si de aceea au un efect de tampon foarte bun. Ele pot reduce semnificativ daunele provocate de socuri si de impact. In cele mai multe dintre situatii, telefoanele nu vor suferi nici o defectiune.

In plus, sunt foarte stabile si anume acest lucru se refera la faptul ca nu se deformeaza pe termen lung datorita contactului cu corpul telefonului. Mai mult decat atat, sunt un foarte bun izolator si nu permit sa apara fenomenul de conductivitate ca in cazul obiectelor metalice.

Performantele legate de rezistenta la apa sunt destul de bune si puteti raspunde cu usurinta la telefon atunci cand sunteti ud pe maini. Poate cea mai mare calitate a acestor huse este frumusetea.

Exista mii si mii de modele care de care mai colorate si mai stralucitoare cu diferite imprimeuri si inscrisuri, fapt care le claseaza pe primul rand in topul frumusetii.

Printre dezavantaje, primul care se evidentiaza este conductivitatea termica scazuta. Telefonul are nevoie sa scape de caldura in exces. Conductivitatea termica a huselor din silicon nu este foarte buna ceea ce face ca aparatul telefonic sa inmagazineze o cantitate mai mare de caldura timp indelungat si acest lucru scade durata de viata a telefonului.

O alta caracteristica negativa este aceea de a se murdari foarte usor. Siliconul are o putere mare de absorbtie si este foarte usor afectat de praf si de murdarie. Astfel ca minunata dumneavoastra husa, cu care va mandreati peste tot se va murdari si nu va mai avea stralucirea initiala.

Curatarea ei este aproape imposibila deoarece praful infiltrat este foarte greu de scos iar solutiile de curatire afecteaza materialul si nu fac altceva decat sa il deterioreze si mai mult.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.