Care este pretul unui implant dentar si ce este acesta

Inainte sa va interesati de valoarea la care ajunge pretul unui implant dentar iasi, ar trebui sa aflati ce anume presupune o astfel de interventie si daca este potrivita pentru dumneavoastra.

Implantul dentar reprezinta fixarea unui cilindru, fabricat de cele mai multe ori din titan, in osul de la maxilar, pentru a putea sa se monteze in el un dinte in locul celui pe care l-ati pierdut.

La prima vedere poate parea o interventie foarte dureroasa, dar cu ajutorul unei anestezii locale nu veti simti mai nimic, iar dupa aceea totul va depinde de modul in care va reactiona organismul dumneavostra.

Avand in vedere faptul ca titanul este un material pe care corpul il accepta destul de bine, in cele mai multe situatii nu apar probleme si implantul va fi foarte bine suportat.

Oricum, si daca apar dureri, care sunt absolut normale, avand in vedere faptul ca vi se taie gingia, se dezgoleste osul si apoi se coase la loc, acestea vor avea o durata de cel mult o saptamana, perioada in care vi se vor administra antibiotice si antiinflamatoare.

Dupa aceea, daca doriti se poate monta un dinte de proba, pentru ca dintele final se va monta abia dupa sase luni de la aceasta interventie, pentru ca medicul stomatolog trebuie sa se asigure ca nu apar probleme de respingere si ca rana s-a vindecat in totalitate.

Tinand cont de faptul ca aceasta interventie este una mai laborioasa si presupune o oarecare experienta in domeniu, va puteti imagina ca si pretul unui implant dentar este mai mare decat al unei plombe.

Ca si idee, acesta variaza foarte mult in functie de cabinetul stomatologic ales, prestigiul medicului, dar este influentat si de materialele folosite. In general, un implant dentar poate costa intre 400 de euro si 1500 de euro.

Este o suma destul de mare, mai ales ca acest implant nu se monteaza pe o durata nelimitata, ci doar pentru o perioada intre 5 si pana la 12 ani.

In schimb, pare sa fie cea mai practica metoda de inlocuire a unui dinte sau chiar a intregii danturi si in acest fel puteti scapa de purtarea unei proteze, care va poate incomoda si nu va ofera confortul unui implant dentar.

Doar daca va ganditi la faptul ca o proteza se scoate in fiecare seara si se pune intr-un pahar cu apa va poate face sa recurgeti la montarea unui implant dentar, care va ofera aceeasi senzatie pe care o aveati si atunci cand in spatiul respectiv se afla dintele dumneavoastra natural.

Pretul unui implant dentar poate parea mare, dar avand in vedere ca va imbunatateste aspectul fizic si va ofera confort la masticatie, veti constata ca se merita investitia.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.