Care sunt avantajele sigurantelor automate?

Sistemele electrice reprezinta una dintre cele mai mari descoperiri de care beneficiaza omenirea. Din acest motiv, este indicat sa folosim in mod rational energia electrica si sa o directionam catre noi folosind produse care sa ne si usureze munca, dar care in acelasi timp sa ne poata proteja atunci cand in eventual pericol poate aparea.

Utilizarea sigurantelor electrice face parte din aceste aspecte ce tin de siguranta, drept pentru care ne indreptam atentia catre sigurantele automate, precum sigurante tetrapolare ABB, sigurante tripolare sau bipolare.

Desi am facut mentiunea catre sigurante tetrapolare ABB, majoritatea tipurilor de sigurante automate sunt de mare ajutor in ceea ce priveste protectia impotriva incidentelor electrice. Aceste sigurante automate reprezinta de fapt varianta imbunatatita a sigurantelor clasice, cele montate prin insurubare in tabloul electric, in locasurile special destinate.

Asa cum bine stim, sigurantele clasice avea proprietatea de a “sari”, formulare care nu este tocmai corecta. In realitate, materialul care facea legatura cu circuitul electric, in urma supraincalzirii, se topeste, lucru care conduce in mod automat catre intreruperea energiei electrice.

Asa cum bine stim, intreruperea electricitatii necesita si reconectarea aferenta, la lumina unei lanterne, proces care dura o anumita perioada si era supus unor riscuri, uneori destul de mari.

Daca vorbim despre sigurante tetrapolare ABB sau chiar despre sigurante tripolare, ei bine acestea au avantajul automatizarii.

Ele sunt dotate cu protectie pentru cazul supraincalzirii si al suprasarcinii, fapt ce inseamna ca ele vor opri alimentarea si nu vor necesita schimbarea, ci doar repornirea alimentarii cu ajutorul unui switch sau al unui comutator.

Acest lucru usureaza in mod clar procesul de realimentare cu energie electrica si in plus si nivelul de siguranta este cu mult mai ridicat, deoarece operatorul nu mai trebuie sa intre in contact direct cu panoul electric.

Pe de alta parte aceste sigurante tetrapolare ABB, bipolare sau tripolare, desi pot costa mai mult decat in mod uzual, ofera si posibilitatea de a economisi pe termen lung, deoarece sunt realizate din materiale durabile, de calitate, astfel incat micile incidente sa nu le afecteze.

Instalarea unui astfel de panou se face cu mai multa usurinta, insa aici va fi nevoie de interventia personalului calificat in domeniu, deoarece legaturile trebuie sa fie facute in mod profesionist.

Realizate in mod corect, panoul electric cu sigurante automate va proteja impotriva tensiunilor si a cresterilor de sarcina, iar sigurantele vor fi accesibile, la vedere. In plus, fata de sistemele traditionale, nu va trebui sa cauti siguranta arsa, pentru a o inlocui, siguranta care a generat intreruperea electricitatii fiind usor de gasit.

Panourile electrice sunt astazi schimbate si mult imbunatatite si iata ca si sigurantele electrice urmeaza aceeasi tendinta.

Acest lucru este benefic, deoarece ne vine in ajutor si ne faciliteaza legatura cu lucrurile de care avem nevoie in fiecare zi. Fara electricitate nu am beneficia de avantajele lumii moderne, iar fara sigurante, ne-am teme in permanenta.

De aceea sigurantele vin ca un plus de protectie, de atentie, de care avem nevoie in fiecare zi pentru a ne bucura de lucurile care conteaza cu adevarat.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.