Ce sa faci si ce sa nu faci in sesiune! 10 reguli de respectat in sesiune!

De luni incepe sesiunea si…intram in sesiune de nopti nedormite, mancare nesanatoasa, 2,3 pachete de tigari pe zi, multa cola (energizant, pepsi etc.), multa oboseala psihica, multi nervi si putin timp.

De ce e sesiunea asa de naspa? Raspunsul sunt sigur ca il stim cu totii, ca apoi cine ar mai umple cluburile, bodegile, barurile, crashmele si casele prietenilor, in timpul anului. Uite, de asta stam acum si ne frecam creierii si sanatatea, pentru ca ne distram in timpul anului. DAR CE BINE E! De asta suntem studenti, de asta suntem tineri: sa invatam sa ne si distram sa si invatam…cand e cazul. Pentru ca asa trebuie sa fim la varsta aceasta: sa lucram, eficient, pe ultima suta de metri si sa demonstram ca neuronii nostri produc si ”reproduc” nu numai glume, melodii ci si materii mai mult sau mai putin academice, intrucat creierul nostru e inca odihnit, in sensul de sanatos 😀 . Trebuie sa avem succes la examene!

Daca ai sa reusesti sa faci urmatoarele chestii in urmatoarea sesiune, sunt sigur ca o sa fie incununata de succes:

10 Reguli de respectat in sesiune

1. Stabileste dinainte exact ce e important sau nu din ce ai de citit, nu te apuca sa citesti fara sa stii ce e important!
2. Daca reusesti sa treci de primele 10 pagini fara sa te gandesti o ora la ce bine va fi dupa sesiune sau cat de ok va fi cand termini facultatea, tine-o tot asa si gandeste-te naibii doar la ce citesti!
3. Vorbeste cu amicii/prietena/prieten numai in pauze. Mai bine inveti o ora si iei pauza decat sa inveti 5 ore, aparent fara pauza, dar intrerupte constant de facebook, messenger si alte programe de socializare sau telefon.
4. Daca te preseaza timpul, mai bine citeste toate subiectele decat sa il aprofundezi pe unul! Per a contrario, daca ai timp sa citesti si sa aprofundezi totul, ai face bine asa sa faci! Crede-ma, studentul e tot timpul ghinionist si primeste doar din ce nu a citit! Risti sa inveti 80 la suta din materie si sa iei nota mica sau sa pici!
5. Cafeaua si energizantele sunt bune dar nu in exces! Nu te suprasolicita consumand substante energizante, mai bine dormi o ora si apoi revii la invatat! Daca incepi sa tremuri de la cafea clar nu te mai concentrezi asupra invatatului!
6. Somnul e sfant! Invata aproape pana esti extenuat, dar tine minte ca in sesiune chiar si o ora de somn face minuni! Ai sa recuperezi ora respectiva prin faptul ca vei fi mai eficient!
7. Nu gasi motive sa te indepartezi de carte/foi/document! Poti sa mananci si in pauza, nu moare nimeni daca nu intri pe facebook, nu ti se usuca ferma din farmville, pe parinti ii poti suna si in pauza etc.
8. Daca nu ai terminat si a 2 a zi ai examen nu te amagi ca te vei trezi inainte de examen! Termina ce ai de citit si pe urma somn!
9. NU BEA NU BEA NU BEA NU BEA NU BEA!
10. Incearca sa iei vitamine, calciu, bea lapte si incearca sa mananci sanatos (desi practic e imposibil 😀 , incearca).

Avand aceste 10 reguli, sper ca sesiunea voastra se va desfasura intr-un ritm frumos, eficient.

SPOR IN SESIUNE, dragi cititori!

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.