Ce trebuie sa stii despre stomatologie

Foarte multe persoane au o retinere atunci cand trebuie sa mearga la stomatolog. Teama de procedurile efectuate ii impiedica sa rezolve probleme minore care in timp degenereaza in complicatii. Ba mai grav decat atat, unii nici macar nu isi dau seama ca trebuie sa ceara sfatul unui medic stomatolog. Pentru a clarifica aceste nelamuriri vom prezenta cateva lucruri esentiale despre acest domeniu.

1. Stomatologia este o stiinta ce se ocupa cu prevenirea si tratarea afectiunilor intregii cavitati orale.

Majoritatea persoanelor care trec pragul unui cabinet stomatologic merg sa trateze o problema pe care o au de mult timp. Aceasta este cea mai mare greseala. Complicatiile si durerile ulterior aparute sunt cauzate de o problema netratata la timp. Pentru a evita tratamentele dureroase si uneori destul de costisitoare mergeti la doctor in momentul in care simtiti ca ceva nu este in regula.

Nu trebuie sa mergem la stomatolog doar cand a aparut o carie. Pentru a preveni afectiunile patologice ale dintilor acestia trebuiesc ingrijiti. O albire a dintilor sau un detartraj sunt chiar recomandate. Acesta vizita la stomatolog are scop preventiv si chiar informativ. Orice doctor va raspunde cu placere la toate intrebarile dumneavoastra despre sanatatea orala. Nici sangerarile gingivale nu trebuiesc neglijate. Acestea reprezinta primul semn ca exista o problema.

2.Tratamentul stomatologic inseamna extractie.

O alta conceptie gresita despre stomatologie este aceea ca orice problema se solutioneaza cu extractia unui dinte sau masea. Este adevarat ca se poate intampla si acest lucru, dar doar in cazuri in care dintele este atat de afectat (deoarece nu a fost tratat cand trebuia) incat nu se mai poate face nimic.

Un dinte este mai complex decat ne putem noi imagina. La fel si afectiunile care il pot distruge. Exista multe metode de tratament ce pot rezolva problema fara a fi nevoie de a se face extractia.

3.Daca dintele a fost scos nu mai este nevoie sa merg la stomatolog.

Dupa o astfel de procedura, care nu este tocmai comoda, foarte multe persoane considera problema ca si rezolvata. Din nou este o conceptie gresita. Problema a fost rezolvata partial.

Desi o perioada de timp nu vor mai exista dureri, nu inseamna ca acel spatiu trebuie sa ramana gol. Pe langa faptul ca este inestetic, lipsa dintilor impiedica desfasurarea actului masticatiei in conditii normale. In astfel de situatie puteti apela la serviciile unei clinici de stomatologie Bucuresti pentru un implant dentar. Cereti sfatul unui medic stomatolog si va va explica ce posibilitati exista.

4.Dupa o anumita varsta dintii nu mai conteaza.

Fie ca suntem tineri sau cu o varsta mai inaintata, cu totii ne dorim sa ne simtim bine din toate punctele de vedere. O afectiune a cavitatii bucale poate cauza un disconfort accentuat. De aceea, indiferent de varsta trebuie sa avem grija de sanatatea noastra. Chiar daca dintii nu mai sunt ca la inceput, pot exista probleme bacteriene, gingivale ca nu ne vor permite sa facem foarte multe lucruri.

5.Imi tratez singur problemele.

Un doctor stomatolog a trecut printr-un proces lung de formare pana a ajuns in fata dumneavoastra in cabinet. Cu siguranta nu il puteti inlocui. Fie ca e vorba de parinti care incearca sa scoate dintii copiilor sau chiar persoane mature care se trateaza asa cum cred, acest lucru este inacceptabil fiindca va puteti cauza singuri probleme.

Un dentist are studii si experienta in spate, iar tratarea danturii este de o importanta aparte. O afectiune tratata gresit poate cauza o infectie ce va poate invada intregul corp. Dintii scosi acasa pot cauza dureri copilului. Pot ramane resturi in gingie ce vor impiedica dintele nou sa creasca corect.

Chiar daca pe moment credeti ca ati rezolvat problema, in timp apar complicatii ce vor trebui rezolvate tot de un doctor. In unele cazuir ajungandu-se in situatia in care copilul trebuie sa poarte aparat dentar.

In concluzie, nu evitati sa mergeti la o clinica stomatologica Bucuresti de teama de proceduri sau a costurilor. Daca totul este tratat la timp nu vor aparea complicatii ce vor cauza durere si nici costurile nu vor fi atat de mari.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.