Ce trebuie sa urmaresti la o centrala pe lemne pentru a fi perfecta

Atunci cand facem cumparaturi, ne dorim sa facem numai alegeri inspirate si sa punem in cos doar lucruri de cea mai buna calitate. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand investitiile pe care le facem sunt consistente, asa cum este si investitia intr-un sistem de incalzire precum centrala pe lemne.

Exista foarte multe modele pe piata insa putine dintre ele pot fi numite cele mai bune centrale pe lemne iar asta face ca alegerea sa fie destul de dificil de realizat.

Prin urmare, impreuna cu echipa de la Stropuva Romania am decis sa iti prezentam cateva aspecte pe care trebuie sa le urmaresti numaidecat atunci cand iti cumperi o centrala pe lemne astfel incat alegerea facuta sa fie cat mai buna.

Tine cont si tu de urmatoarele sfaturi iar astfel vei gasi mult mai usor o centrala pe lemne care sa se ridice la nivelul asteptarilor tale:

Consumul

Unul dintre principalele aspecte pe care trebuie sa le urmaresti la o centrala pe lemne este consumul pe care aceasta il are. Iar asta deoarece iti propui cu siguranta sa platesti cat mai putini bani pentru confortul termic in sezonul rece.

Nu toate centralele pe lemne consuma putin, iar de aceea trebuie sa oferi foarte multa atentie acestui detaliu. Mai exact, asigura-te ca arderea este una lenta iar intreaga putere calorica a lemnului este exploatata la maxim.

In acest sens iti putem recomanda centralele pe care Stropuva Romania le comercializeaza, iar asta deoarece acestea folosesc principiul de ardere tip lumanare, ceea ce inseamna ca intreaga cantitate de lemne arde de sus in jos, fiind astfel o ardere lenta si eficienta.

Autonomia

Autonomia centralei pe lemne reprezinta, de asemenea, un alt aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti cumperi o centrala. Iar asta deoarece iti poate garanta confortul pe care cu siguranta ti-l doresti.

Practic, cu cat autonomia este mai extinsa, cu atat va trebui sa mergi mai rar in camera centralei pentru a o alimenta.

Recomandarea noastra este sa optezi pentru o centrala care are o autonomie de cel putin 24 de ore astfel incat sa fii nevoit sa pui lemne in centrala doar o data pe zi.

Usor de intretinut si folosit

Iar cel de-al 3-lea aspect pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti cumperi o centrala pe lemne este intretinerea si utilizarea centralei.

Practic, atat intretinerea cat si utilizarea centralei pe lemne ar trebui sa fie cat mai usor de realizat, iar asta pentru a te bucura de cat mai mult confort, asa cum iti recomandam si in randurile de mai sus.

Alege o centrala pe care trebuie sa o cureti de cel mult doua ori pe luna. De asemenea, confortul va creste considerabil atunci cand optezi pentru o centrala dotata cu functie de auto-curatare a multora dintre elemente. Centrala perfecta nu necesita lucrari frecvente pentru indepartarea cenusii si totodata poate fi controlata in totalitate cu ajutorul a catorva comenzi simple.

Acestea fiind spuse, speram ca sfaturile noastre ti-au fost de ajutor pentru alegerea centralei pe lemne. Iar daca ai nevoie de un model cu adevarat performant, atunci ar trebui sa verifici si oferta de pe stropuva-romania.ro.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.