Cum se gestioneaza continutul video?

Etichetarea continutului video in corpul paginii permite motoarelor de cautare si altor site-uri sa recunoasca continutul video si sa-l utilizeze pentru a imbunatati afisarea acestuia pe o pagina sau in rezultatele cautarii. Prin etichetarea continutului dvs., furnizati informatii despre videoclipurile dvs.

Aceste informatii permit site-urilor Google si altor site-uri sa indexeze videoclipurile dvs. Google recomanda schema.org, dar accepta si etichetele Facebook Share si RDFa. Aflati mai multe despre schema.org si Facebook Share si RDFa si obtineti cele mai bune costuri optimizare seo in  Cluj.

Filemap-urile video Google reprezinta o extensie a protocolului sitemap. Acestea va permit sa va publicati fisierele video online, impreuna cu metadatele relevante asociate acestora si sa le trimiteti la Google pentru a fi incluse in indexul de cautare Google Videoclipuri.

Sitemap-urile reprezinta o modalitate excelenta de a va asigura ca intregul continut al site-ului dvs. a fost capturat de Google, in special continut care poate sa nu fie reflectat de mecanismele obisnuite de accesare cu crawlere.

Intr-un sitemap video, puteti adauga informatii suplimentare (de exemplu, titlul, descrierea sau durata videoclipului, de exemplu) pentru a usura gasirea de catre utilizatori a continutului pe care il cauta.

Acest lucru este foarte important daca navigarea pe site-ul dvs. se bazeaza pe JavaScript sau pe Flash. Cand un utilizator gaseste videoclipul dvs. prin Google, acesta este redirectionat catre site-ul dvs. pentru a vedea intregul videoclip.

De asemenea, puteti utiliza un feed mRSS ca sitemap video. Aflati mai multe despre crearea unui sitemap video

Cand un videoclip incorporat a fost eliminat dintr-o pagina, unele site-uri  spun spectatorilor ca videoclipul nu mai este disponibil printr-un player Flash. Aceasta poate fi o problema pentru motoarele de cautare. Deci, va recomandam sa urmati urmatoarele sfaturi:

Efectuati un cod de stare HTTP 404 (pagina nu a fost gasita) returnata pentru fiecare pagina de destinatie care contine un videoclip sters sau expirat. In plus fata de codul de raspuns 404, puteti vedea in continuare codul HTML al paginii astfel incat acest proces sa fie transparent pentru majoritatea utilizatorilor.

Specificati datele de expirare in marcajul schema.org, in sitemap-urile video (utilizati elementul <video: expiration_date>) sau in feedul mRSS (<dcterms: valid>) trimis la Google.

Google afiseaza o previzualizare a miniaturilor in dreptul rezultatelor videoclipurilor. Acceptam miniaturi indiferent de formatul imaginii. Cu toate acestea, acestea trebuie sa aiba o dimensiune de cel putin 160 x 90 pixeli. Dimensiunea maxima este de 1920 x 1080 pixeli.

Google va identifica miniaturile videoclipurilor dvs. pe baza informatiilor gasite pe site-ul dvs., in sitemap-ul dvs. sau in etichetele dvs. Daca specificati locatia continutului (adica adresa URL a fisierului video), putem genera automat miniaturi din videoclipul dvs.

Cand creati un site, este important sa va configurati paginile video fara setari complexe de JavaScript sau Flash. De exemplu, daca multe dintre videoclipurile dvs. pot fi cautate in acelasi obiect Flash, videoclipurile nu vor aparea corect in cautarea video, deoarece nu putem oferi utilizatorilor o adresa URL unica pentru fiecare videoclip.

In mod similar, daca utilizati JavaScript complex (de exemplu, taguri hash in URL) pentru a crea obiecte incorporate din JavaScript, este posibil ca videoclipurile dvs. sa nu apara corect in rezultatele cautarii.

Nu este vorba doar de un videoclip interesant. De asemenea, trebuie sa va ganditi la proiectarea paginilor HTML care gazduiesc continutul dvs.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.