De cate tipuri sunt ondulatoarele pentru par?

Un ondulator de par este un accesoriu des intalnit in bagajul unei femei, iar acest lucru nu trebuie sa mai surprinda pe nimeni. Parul cret, buclat sau ondulat a fost tot timpul considerat atragator, chiar daca interesul modei pentru acest tip de par a fost fluctuant de-a lungul timpului.

Ondulatorul de par nu reprezinta in nici un caz o noutate in domeniul stilisticii, dat fiind faptul ca acest accesoriu a existat in forme variate de-a lungul ultimelor doua sau trei secole. Femeile care isi doreau un par cret si atragator acum aproximativ doua secole apelau la niste ondulatoare masive care erau incalzite direct la foc sau care erau incalzite cu arzatoare interne cu carbuni incinsi sau gaz lampant.

Odata cu trecerea timpului insa, datorita evolutiei tehnologiei au aparut pe piata ondulatoare de par din ce in ce mai performante si mai simplu de utilizat, astfel ca in prezent pe Shopu.ro se pot gasi o multime de astfel de accesorii.

Ondulatorul cilindric cu clapeta este un astfel de accesoriu, care este cunoscut si ca fiind cel mai simplu accesoriu, acesta folosind un tambur pe care cu ajutorul unei clapete metalice actionate de un resort parul este presat.

Acesta este un accesoriu foarte simplu de folosit si este ideal pentru incepatori, insa de precizat este faptul ca ondulatorul cilindric cu capleta sufera de dezavantajul presarii exagerate a parului, motiv pentru care apar zonele „sifonate” iar in cazul unei mici neatentii poate produce arderea firelor de par.

Ondulatorul de tip bagheta. Dat fiind faptul ca nu are clapeta, ondulatorul de tip bagheta are nevoie de mai multa experienta in utilizare, insa aduce avantaje incontestabile printre carerularea parului in sens invers, de la baza catre varf.

Un asemenea ondulator elimina aparitia varfurilor inspicate, iar apasarea naturala asupra parului nu permite supraincalzirea acestuia sau aparitia zonelor „sifonate”. Creativitatea este si ea stimulata de un asemenea ondulator care poate avea bagheta nu doar cilindrica, ci si conica, spiralata, conica inversata sau valurita; iar astfel permite crearea unor bucle cu forme si diametre variabile.

Ondulatorul de tip cleste. Acest ondulator este considerat a fi o “ruda apropiata” cu placa de indreptat parul, si este disponibil in mai multe variante care difera destul de mult intre ele.

Unele astfel de ondulatoare folosesc o bagheta cilindrica sau conica, dar care se deschide in doua de aceasta si preia avantajele modelelor cu bagheta simpla. Altele ondulatoare de tip cleste folosesc un element activ masiv cu o forma valurita si sunt ideale atunci cand se doreste obtinerea de buclele ample sau de volum.

In final, ultimele ondulatoare de tip cleste folosesc doi sau trei tamburi cilindrici si sunt ideale atunci cand se doreste ondularea, si, in functie de dimensiunile parului acestea pot fi perfecte si pentru volum.

Ondulatoarele semiautomate sau automate. Acestea sunt usor recunoscut pentru ca folosesc o camera speciala pentru incalzire, iar din acest motiv sunt totodata si voluminoase, insa acestea sunt si singurele ondulatoare motorizate.

In cazul modelelor din gama superioara, utilizatorul trebuie doar sa insereze capatul suvitei dorite si sa astepte terminarea automata a procesului de ondulare si cererea inserarii unei suvite noi. Dat fiind faptul ca aceste ondulatore nu au un tambur propriu-zis, dimensiunea buclelor poate fi ajustata in functie de timpul si temperatura de contact.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.