Efectele ciorapilor de compresie – iata de ce ii recomanda specialistii

Cei mai multi dintre ciclisitii profesionisti se raporteaza la celebrul dicton – realizeaza antrenamente intense, recupereaza-te si ia-o iar de la capat. Dupa cum poate ai vazut la randul tau, urmarind interviurile post curse sau din zilele de pauza a acestora ca multi spun ca utilizeaza ciorapi de compresie.

Daca si tu esti dintre cei care practica un astfel de sport, insa esti inca din categoria amatorilor, probabil ca te intrebi daca te-ar ajuta in vreun fel ca la randul tau sa porti astfel de articole de compresie.

Ciorapii de compresie si cum actioneaza acestia

De obicei aceasta categorie de articole este recomandata de medicii specialisti celor care prezinta probleme la nivelul sistemului limfatic sau care sunt pacienti imobilizati la pat. Despre produsele constand in ciorapi de compresie trebuie sa stii ca acestea cresc nivelul de presiune exercitat asupra vaselor sanguine, respectiv care accelereaza astfel circulatia sangelui spre inima.

Reprezinta o cale prin care cei in nevoie pot sa realizeze o dezvoltare corespunzatoare a sistemului venos, realizand totodata si o trecere accelerata a toxinelor din muschi de la picioare spre gangnlionii de tip limfatic. In general asta se traduce prin efecte asemenatoare cu cele rezultate in urma masajelor profesionale.

Unii spun ca este doar o teorie faptul ca aceasta crestere a fluxului sanguin ofera ajutor in refacerea organismului dupa depunerea unui efort insemnat. Referitor la acest subiect sunt inca persoane care pun sub semnul intrebarii afirmatia aceasta. Cert este un lucru si anume ca in general echipamentele de compresie joaca un rol deosebit in combaterea crampelor musculare.

Ce spun insa expertii vizavi de efectele ciorapilor si a celorlalte echipamente create in acelasi scop? Ei bine, se pare ca aduc beneficii limitate intr-adevar in timpul pedalatului.

Sunt o recomandare ciorapii de compresie precum sunt cei disponibili pe site-uri de specialitate precum elevensportswear.ro in cazul ciclistilor prin faptul ca realizeaza compresia care va limita eficienta oscilatiile muschilor, prevenind cu succes accidentarea.

Exista insa anumite caracterisitici care trebuie sa fie specifice echipamentului utilizat. Spre exemplu, sosetele trebuie sa prezinte o anumita lungime – de preferat care sa treaca de mijlocul distantei realizate intre zona gleznei si a genunchilor.

In conditiile in care un profesionist foloseste o bicicleta foarte scumpa mai ales, investitia in astfel de produse va fi ceva suplimentar care va merita insa toti banii. Este calea de a mentine o conditie fizica excelenta pentru mai mult timp.

Cei care au intrebuintat si folosesc si in prezent ciorapi de compresie s-au convins de faptul ca efectele sunt reale si nu intra in categoria efectului placebo. De altfel, alesi corect, ciorapii nu prezinta post utilizare efecte negative – iata deci ca acestia constituie un accesoriu util pentru cei care practica ciclismul.

Daca doresti sa te bucuri cu adevarat de avantajele pe care astfel de articole ti le pot oferi, recomandarea mea este sa alegi atent magazinul din care sa faci achizitia. Este maniera in care vei resimti efectele benefice pe care ciorapii de compresie ti-o pot oferi.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.