Este sigur sa cumperi un telefon second hand?

Daca vrei sa iti cumperi un telefon, dar vrei sa fie nou, performant, sa aiba cele mai noi functii, cea mai noua tehnologie, pe scurt, sa fie de ultima generatie, inseamna ca trebuie sa ai un buget riguros, pentru ca telefoanele de ultima generatie au preturi foarte mari. De exemplu, Iphone 11 Pro Max costa in jur de 6.500 de lei si nu orice isi permite un telefon asa de scump, chiar daca si-l doreste foarte mult. De aceea, multe persoane prefera sa cumpere un telefon second hand, pentru ca este mult mai ieftin fata de pretul pe care il are telefonul nou nout. Dar cumpararea unui telefon second hand implica si cateva riscuri. Daca vrei sa afli care sunt aceste riscuri, te invit sa urmaresti randurile de mai jos in care le voi prezenta. 

Daca vezi un anunt cu telefonul pe care ti-l doresti la un pret accesibil, este bine sa verifici descriera pe care o are, sa te uiti foarte atent la poze. Sunt vanzatori care publica anunturi, fie cu o descriere de un rand, fie fara descrierea, fie cu o poza, fie cu niciuna si este imposibil sa iti dai seamana cu arata si um functioneaza acel telefon. Daca vei vedea acest tip de anunt, cel mai bine este sa il eviti, nu se merita nici sa iei legatura cu vanzatorul, pentru ca este un semn ca nu este serios si poate avea ganduri ascunse, care sa te coste. 

Cel mai bine este sa te intalnesti cu vanzatorul pentru a vedea in ce stare se afla telefonul. Asa ca, este bine sa cauti anunturi din zona ta, pentru a putea sa te intalnesti cu vanzatorul si este de preferat sa va intalniti intr-un loc public, poate unde se afla si camere de securitate nu intr-un loc retras. Este o preventie, pentru ca nu poti avea incredere in acea persoana si poate ea are diverse planuri in care sa te pacaleasca. 

Daca ai vazut un anunt care are poze doar cu telefonul, este recomandat sa ii ceri vanzatorului si alte poze, printre care si cu accesoriile, pentru ca incarcatorul poate sa fie stricat si sa fie nevoie de o schimbare a acumulatorului la Iphone 6S Plus. Nu te va costa mult, dar este mai bine sa platesti doar telefonul nu si alte reparatii. 

Nu orice vanzator are ganduri ascunse si negre, unii sunt de incredere, doar ca nu sti care este acel vanzator de incredere si care nu este, de aceea este mai bine sa fie precaut. 

Acestea fiind spuse, daca te gandesti sa iti cumperi un telefon second hand este bine sa iei toate masurile de preventie de mai sus pentru a nu fi pacalit. Metode mai sigure sunt cele de a cumpara telefonul resigilat sau reconditionat, doar ca nu se gasesc la preturi asa de mici ca cele second hand. 

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.