Let’s Do It Romania

Let’s Do It Romania e un proiect ce are ca scop ”curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării, într-o singură zi” asa cum e explicata ideea actiunii pe site-ul oficial. E un proiect sustinut de foarte multe vedete, un proiect ce indruma nu numai spre curatarea Romaniei de gunoaie cat si spre solidaritate. Pentru a intelege mai multe despre Let’s Do It Romania, Raluca Neculai, Coordonator Comunicare pe judetul Iasi, ne va raspunde la o serie de intrebari:

Q: Ce reprezinta proiectul Let’s Do It Romania pentru romani ?

A: De multe ori m-am întrebat ce înseamnă proiectul “Let’s Do It, România!” pentru români. Şi am fost conştientă că de câte ori îmi voi pune această întrebare, atât de multe răspunsuri voi găsi. Pentru adolescentul de 17 ani, înseamnă o ieşire cu gaşca la făcut curat. Pentru tânărul de 23 de ani înseamnă un pas spre o zi mai curată. Pentru domnul de 40 de ani înseamnă revenirea la zilele în care activităţile voluntare aveau succes. Iar pentru cei ieşiţi la pensie înseamnă, de ce nu, bucuria unei sâmbete diferite de toate celelalte.

Q: Multi considera Let’s Do It Romania mai mult decat un proiect de curatare a gunoaielor. Cum comentezi aceasta afirmatie?

A: “Let’s Do It, România!” este mai mult decât un simplu proiect. Este în primul rând şansa de a fi un om mai bun, o speranţă pentru un viitor diferit şi nu în ultimul rând, întruchiparea solidarităţii într-o societate şi o eră a tehnologiei moderne. Pe 25 septembrie vom uita de computere, laptopuri şi vom strânge împreună gunoaiele din jurul nostru, deşeuri de existenţa cărora tot noi ne plângem. Ne vom face un bine reciproc.

Q:Ce motive au romanii sa aplice la acest proiect?

A:Bineînţeles că motivele pentru care se înscrie fiecare pentru acest proiect sunt diferite. Recomand tuturor să participle la această acţiune în măsura posibilităţilor financiare şi temporale, pentru că, pe lângă faptul că îşi fac un bine lor şi mediului înconjurător, au oportunitatea de a cunoaşte persoane cu aceleaşi preocupări, deci noi prieteni.

Q: Pentru tine ce reprezinta Let’s “Do it Romania”?

A: Românul din mine îmi spune că “Let’s Do It, România!” a continuat drumul spre maturizarea psihologică de care aveam nevoie ca tânăr şi că m-a învăţat, asa cum spunea şi Coordonatoarea Conducerii pe judeţul Iaşi, Mihaela Sabadac, să-mi fac curat şi în suflet.

Q: Ce asteptari ai de la poporul roman, implicit Romania?

A:Aştept de la România să crească, de la cetaţeni să pună mult mai mult suflet în tot ceea ce fac, de la tineri, să conştientizeze că ei sunt viitorul ţării şi dacă nu sunt responsabili de mici, nu au dreptul la expectative care să le depăşească personalitatea. Îmi doresc ca România să devină un loc mai bun datorită nouă, tuturor. Iar această acţiune voluntară, la nivel naţional, nu face decât să unească persoane atât de diferite, pentru un scop comun: o zi de mâine mai frumoasă şi mult mai curată.

Ii multumesc mult Ralucai pentru raspunsurile la intrebari in speranta ca v-a convins sa participati la acest proiect de amploare. Inscrierile se fac pe site-ul oficial, unde veti gasi mai multe informatii cat si spot-uri publicitare. Formeaza-ti o echipa de 5 oameni si inscrie-te, e un prilej bun de socializare. Demonstreaza ca ai spirit civic. Ne vedem pe 25 septembrie pentru o tara mai curata.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.