Lucruri de considerat cand cumperi un apartament

Cumpararea unui imobil este poate cea mai scumpa achizitie pe care o facem in intreaga viata. Tocmai de aceea, cumpararea unui apartament nou sau a unei case trebuie facuta calculat, luand in considerare toate nevoile si toate facilitatile de care dorim sa dispunem de-a lungul timpului.

Chiar daca multi dintre noi nu putem sa ne luam tocmai apartamentul de vis sau casa ideala, totusi trebuie sa luam in considerare anumite aspecte atunci cand vine vorba de achizitionarea unei locuinte. Fiindca la urma urmei este o investitie pe termen lung si trebuie sa ne bucuram de ea.

Factori de luat in considerare cand cumparam un apartament

-Vechimea blocului din care face parte. Ideea este ca cu cat un bloc este mai nou, cu atat si apartamentele in acel bloc sunt mai bune, mai cautate, dar din pacate si mai scumpe.

Chiar daca blocurile rezista foarte mult in timp, exista totusi problema cutremurului din 1977si asa se face ca blocurile care au prins acel cutremur sunt de fapt blocuri zdruncinate serios si putin afectate. Ideal ar fi sa cautam apartamente in ansambluri rezidentiale moderne construite dupa cele mai inalte standarde, iar daca nu ne permitem, macar sa cautam apartamente in blocuri construite dupa 1977.

-Zona in care este amplasat. Indiferent ca dorim sa cumparam un apartament in Bucuresti sau un apartament in Iasi, este foarte importanta zona in care este situat. Iar zona trebuie aleasa conform nevoilor nostre. Daca avem copii ce trebuie sa mearga la scoala, atunci trebuie sa cumparam apartamentul in apropierea scolilor, a liceelor etc. Conteaza sa fie intr-o zona cu acces rapid la mijloacele de transport in comun, de spitale si asa mai departe.

-Bugetul de care dispui este de fapt factorul care iti influenteaza cel mai mult decizia. Degeaba doresti un apartament nou intr-un ansamblu rezidential nou, daca bugetul nu permite asta. Si tot degeaba doresti sa cumperi un imobil intr-o zona buna, dar bugetul nu iti permite acest lucru.

Asadar, asigura-te ca inainte de a efectua tranzactia de vanzare/cumparare ca dispui de bugetul necesar. Mai bine mai astepti 1 an de zile pentru a cumpara un apartament bun intr-un bloc nou, intr-o zona buna, decat sa faci o investitie pe care sa o regreti mai tarziu.

Acestea fiind spuse, sper ca acest articol sa te ajute sa iei decizia potrivita atunci cand urmeaza sa cumperi un apartament.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.