Pestisorul de Aur. Reloaded.

Zilele trecute zicea un amic un banc cu pestisorul de aur, timp in care mi-a venit o idee de povestioara!

Intr-o buna zi, 3 prieteni, un broker, un avocat si un filosof se hotarasc sa plece pe un lac, sa pescuiasca intrucat acum pe criza, pana si filosoful are nevoie de relaxare dupa “munca” mai grea depusa spre a pastra macar o parte din putinii sponsori pe care ii are pentru a-si publica lucrarile. Berea in lada frigorifica, sapci de pescari, jachete de camuflaj, tot ce trebuie pentru un pescuit ca la carte gasesti pe barca stimabililor.

Incep discutiile: desigur, fiecare in legea sa: avocatul despre legea sa pe care trebuie sa o aplice intr-un proces, brokerul despre investitii, filosoful despre niste chestii ori prea inalte spiritual pentru ceilalti 2, ori absolut imbecile.

Monologurile fiind in toi, firul unei lansete urla intr-una ca a tras pestele!
Mulineaza brokerul si…stupoare: era pestisorul de aur
Brokerul: AUUUUUUUUR;
Avocatul: Da-i mai drumul, ca vorbeste!
Filosoful: Iubirea de sine…ca un marar cu rime.
Pestele: Va indeplinesc 3 dorinte daca imi dati drumul!

Dupa lungi discutii care au durat 2 minute, cei 3 s-au hotarat sa accepte darul indeplinirii dorintelor in schimbul eliberarii pestelui.

Brokerul a vrut sa aiba cel mai dezvoltat simt economic, adica sa stie exact cele mai bune investitii pe care le-ar putea face. Deodata, a simtit ca trebuie sa investeasca in petrol neaparat, caci pretul actiunilor va creste enorm!

Avocatul a vrut sa castige toate procesele in care va intra. Deodata suna telefonul, e anuntat ca s-au pronuntat instantele in diverse dosare, le-a castigat pe toate.

Filosoful a vrut sa afle ADEVARUL. Acel adevar mai presus de tot.

Pestisorul le-a zis ”domnii mei, v-am indeplinit dorintele, acum trebuie sa ma lasati sa plec caci daca nu blestemul Base va fi abatut asupra Romaniei timp de 3000 de ani”. Filosoful, indignat, intreaba lui de ce nu i s-a indeplinit.
Pestisorul raspunde: ”eu ti am implinit dorinta domnule, dar tot timpul ai stiut ce e adevarul, era chiar ceea ce vedeai cu ochii nimic mai mult!”.

Iar cei 3 au incheiat partida de pescuit si au plecat acasa

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.