Sfaturi pentru ingrijirea implanturilor dentare

Implanturile dentare au revolutionat inlocuirea dintilor. Inainte de dezvoltarea implanturilor dentare, persoanele cu proteze nu erau in masura sa mestece multe feluri de mancare; acest lucru s-a schimbat odata cu utilizarea pe scara larga a implanturilor dentare.

Un implant dentar este un post de titan (ca o radacina de dinti) care este pozitionat chirurgical in cavitatea maxilarului sub linia gingiei care permite medicului dentist sa monteze dintii de inlocuire sau o punte in acea zona. Un implant nu se desprinde ca o proteza.

Persoanele care isi doresc un implant dentar Megagen Cluj, in mod evident sunt curioase cat de dureroase sunt implanturile dentare. Ei bine, majoritatea persoanelor care au primit implanturi dentare spun ca exista foarte putin disconfort implicat in procedura. Anestezia locala poate fi utilizata in timpul procedurii, iar majoritatea pacientilor au raportat ca implanturile implica mai putina durere decat o extractie a dintilor.

Sunt candidatul perfect?

Foarte multe persoane care au unul sau mai multi dinti lipsa, isi doresc sa afle daca se incadreaza pentru a beneficia de implanturi dentare, asa ca mentionam faptul ca persoanele cu o stare de sanatate buna si care au maxilarul perfect, pot fi supuse implantarii dintilor. Daca este necesar acest lucru, se poate opta pentru grefarea oaselor, pentru ca mai apoi sa aiba lor implantarea dintilor.

Cat timp rezista implanturile?

Implanturile dentare pot rezista o perioada scurta de timp, daca pacientii nu pun pret pe sanatatea orala si isi neglijeaza dantura. In schimb, la fel de bine putem aminti si faptul ca implanturile dentare pot rezista foarte multi ani sau chiar toata viata, in cazul in care pacientii pun mare pret pe sanatatea orala si pe implanturi.

Pentru ca ne dorim sa venim in sprijinul persoanelor care se gandesc la un implant dentar, in continuare vom prezenta cateva sfaturi utile pentru ca implanturile lor sa reziste cat mai mult timp.

Top sfaturi pentru ingrijirea orala a implanturilor

Cele mai multe implanturi dentare sunt de succes si exista cativa pasi pe care ii puteti efectua cu strictete pentru a va asigura succesul si a va face implantul ultima data.

  • Practicati o buna igiena orala – curatati de doua ori pe zi implanturile. Utilizand perii interdentare, periile care aluneca intre dinti, acestea pot ajuta la curatarea zonelor greu accesibile din jurul implantului.
  • Renuntati la fumat – fumatul poate slabi structura osoasa si poate contribui la esecul implantului. Rata de succes a implanturilor este mult mai mare pentru persoanele care nu fumeaza, decat pentru cele care fumeaza, asa ca tineti neaparat cont de acest lucru.
  • Vizitati medicul dentist – curatarile si examenele la fiecare sase luni sau la intervalul de timp recomandat de catre medicul dentist, va pot ajuta sa va asigurati ca implantul dumneavoastra este in stare buna si ca vor ramane asa pentru foarte mult timp de acum inainte.
  • Evitati sa mestecati pe alimentele grele – nu mestecati pe obiecte grele, cum ar fi gheata si bomboanele dure, deoarece acestea pot sparge coroana si dintii naturali, iar de aici vor aparea surprizele neplacute pentru dvs.
  • Longevitatea si succesul implanturilor depind de igiena orala. Utilizati una dintre pastele de dinti recomandate de catre medicul dvs. dentist. O pasta de dinti de calitate superioara, poate contribui foarte mult la sanatatea dvs. orala si la rezistenta implanturilor.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.