Legaturi interne intre paginile site-ului dvs.
Link-urile interne care leaga paginile dvs. sunt adesea la fel de importante ca si legaturile externe. Toate paginile indexate pe Google au un rang de pagina, acest rang de pagina poate fi transmis la fiecare link de pe pagina care nu rel = “nofollow”.
Prin urmare, daca aveti link-uri catre propriile dvs. pagini, ele vor primi o parte din acest “juice de legatura”. Reteaua sau legatura dintre paginile dvs. web trebuie sa fie relevante atat pentru transmiterea paginilor, cat si pentru vizitatori.
Sitemap
O harta a site-ului (Sitemap) este un fisier XML care afiseaza adresele URL ale site-ului dvs. web cu anumite metadate ca fiind data ultimei sale actualizari. Tehnica sitemap-ului este aprobata oficial de motoarele de cautare.
Utilizarea protocolului Sitemap nu garanteaza faptul ca paginile dvs. web vor fi integrate in indexul motoarelor de cautare, insa acest lucru faciliteaza si imbunatateste foarte mult calitatea lucrarilor crawlerelor (indexarea robotului).
Odata construit, sitemap-ul dvs. poate fi trimis la motoarele de cautare, de obicei printr-o interfata de instrumente pentru webmasteri, cum ar fi google webmastertools. (denumita acum Google Search Console)
Datele duplicate si legatura canonica
Continutul duplicat reprezinta unul dintre cele mai grave lucruri pentru site-ul dvs. dintr-o perspectiva SEO. Fiecare pagina trebuie sa aiba doar un punctaj de domeniu si o adresa URL.
Daca o pagina de pe Internet are o adresa URL veche si noua, trebuie sa fie setata o redirectionare 301 pentru a indica motorului de cautare ca pagina a fost mutata.
Ca sfaturi SEO pentru a evita continutul duplicat, puteti utiliza eticheta canonica, aceasta eticheta este similara cu un indicator pentru a evita consecintele continutului duplicat. Ea indica versiunea implicita a unui set de pagini care sunt prea apropiate, daca nu chiar identice.
Instrumente pentru webmasteri: Webmaster Bing si Instrumente Google pentru webmasteri (GSC)
Google, Bing si alte motoare ofera webmasterilor o interfata cu instrumente pentru a consulta o multitudine de informatii pe un site Web. Puteti gasi, de exemplu, termenii de cautare folositi pentru a ajunge pe site-ul dvs. web, numarul de pagini retinute in indexul Google sau posibilele probleme legate de indexarea site-ului dvs.
Inregistrati-va site-ul pe instrumentele Google pentru webmasteri (redenumiti Consola de cautare Google) pentru a colecta informatii foarte utile pentru strategia dvs. de SEO si de pozitionare.
Nu trebuie sa pierdeti din vedere faptul ca cel mai important lucru din pagina dvs. Web ramane continutul. Continutul de text nu ar trebui sa se limiteze la enumerarea cuvintelor cheie.
Motoarele de cautare trebuie, desigur, sa gaseasca cuvintele cheie, dar si continutul trebuie sa fie lizibil. SEO este acolo pentru a evidentia continutul si valoarea dvs. in motoarele de cautare si nu invers. Un numar de cuvinte intre 200 si 400 este un minim pentru pozitionarea unei pagini web.
Urmand aceste sfaturi SEO nu va garanta intotdeauna ca ajungeti la prima pagina a rezultatelor cautarii Google, multi alti factori sunt luati in considerare pentru clasarea paginii dvs. web, concurenta pentru cuvintele cheie ale paginii dvs. fiind primul dintre ele.