Tipuri de manichiura

Aspectul fizic este foarte important pentru o femeie. Aceasta trebuie sa arate cat mai bine, fiecare parte a corpului trebuie sa fie ingrijita. O atentie deosebita trebuie acordata mainilor, in special unghiilor. Acestea pot oferi detalii despre preferintele stilistice, poate chiar despre personalitatea fiecarei femei.

Indiferent ca acestea prefera manichiuri mai sofisticate sau cat mai simple cu putinta, important este ca unghiile sa fie curate si frumos conturate. Pentru ca preferintele fiecareia variaza, acum exista cateva metode diferite de a se realiza manichiura.
Manichiura clasica

Aceasta este cea mai simpla si mai uzuala metoda de ingrijire a unghiilor. Oricine o poate realiza in propria locuinta, iar cu putin exercitiu se pot obtine tot felul de modele.

De ce este nevoie pentru manichiura clasica?

Pentru a realiza o manichiura de calitate nu trebuie decat sa respectati cateva reguli de baza. Aveti nevoie de niste dizolvant pentru lacul de unghii( in cazul in care deja ati folosit un alt lac de unghii), o crema hidratanta, un dispozitiv pentru indepartarea cuticulelor, o foarfeca pentru unghii si o pila.

Incepe prin inlaturarea lacului de unghii. Taie unghiile si contureaza cu o pila forma care ti se potriveste cel mai bine. Inlatura si cuticulele cu dispozitivul special sau cu o crema. Nu uita sa iti cureti foarte bine mainile. Poti folosi un castron cu apa calduta si sapun lichid. Pasul urmator este taierea pielitei si hidratarea mainilor. Ultima etapa o reprezinta aplicarea lacului de unghii in doua straturi.

Manichiura semipermanenta

Acest tip de manichiura se realizeaza in mare parte la fel ca o manichiura clasica. Diferenta este ca in locul lacului de unghii obisnuit, se foloseste o oja care rezista mai mult timp pe unghii, aproximativ 2-3 saptamani. Dupa ce unghile au fost ingrijite si conturate se aplica o solutie speciala si un strat de lac protector si totodata intaritor pentru unghii.

Oja semipermanenta se aplica in doua straturi. Este necesara o lampa cu raze UV. Mainile vor fi introduse un spatiul special si astfel oja se usuca si capata rezistenta dorita. Oja semipermanenta nu poate fi inlaturata cu dizolvant clasic, dar daca doriti sa schimbati culoarea si inca nu aveti posibilitatea sa mergeti la salon puteti aplica deasupra un strat de oja normala.

Manichiura cu gel

Dorinta de a avea unghii cu gel este tot mai des exprimata. Acest tip de manichiura este atat de apreciat deoarece durata de rezistenta este destul de mare. Spre deosebire de oja semipermanenta, gelul UV mai are o calitate: poate fi folosit pentru construntia unghiei. Nu toate femeile au fost inzestrate cu unghii prea rezistente.

Gelul este o solutie: Se aplica in continuarea unghiei si astfel aeasta va capata dimensiunea dorita. Aici gasiti o serie de geluri uv si multe produse pentru o astfel de manichiura. Procedeul este putin mai complex decat la oja semipermanenta.

Dupa ce unghia este pregatita corespunzator se realizeaza constructia cu gel sau simpla aplicare a acestuia. Si in acest caz este necesara lampa UV. Gelul trebuie aplicat uniform iar apoi unghia trebuie din noi conturata si insistat asupra cuticulelor daca este cazul.

Indiferent de tipul de manichiura ales, cert este ca aspectul mainilor trebuie sa fie unul ingrijit!

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.