Top 5 companii de hosting din Romania

Serverul pe care este gazduit un website joaca un rol foarte important in buna functionare a acestuia. Iar alegerea unei firme de gazduire web nu este tocmai o sarcina usoara. Mai ales daca luam in considerarea varietatea de firme ce ofera astfel de servicii si varietatea preturilor.

Daca acum 5 – 8 ani ne era teama sa gazduim site-ul pe un server din Romania datorita faptului ca serverul cadea destul de des sau se incarca greu, ei bine, lucrurile au evoluat si in momentul de fata serverele din Romania prezinta o incredere mult mai mare si preturile sunt chiar mai mici decat a multor firme de gazduire din afara.

In acest articol mi-am propus sa fac un mic top al celor mai bune firme de web hosting din Romania, astfel ca atunci cand vreti sa hostati site-ul la firmele locale sa aveti de unde incepe.

1. ClausWeb

ClausWeb este una din cele mai cunoscute firme de gazduire din Romania si totodata una din cele mai bune si mai vechi in domeniu. Firma este din Satu Mare si vine cu o gama foarte variata de pachete de gazduire.

2. Gazda.ro

Gazda.ro este una din cele mai vechi firme de gazduire web, dar si una din cele mai bune. Raportul calitate/pret este foarte bun, tinand cont ca putem beneficia de hosting la doar 10 lei pe server de ultima generatie. Preturi destul de bune de asemenea si la VPS-uri si servere dedicate. Sincer, Gazda.ro mi se pare una din cele mai bune alegeri. Este o firma cu un numar mediu de clienti si asta inseamna ca fiecare client este tratat politicos si la timp atunci cand are nevoie de asistenta.

3. Spatiul.ro

Spatiul.ro este o firma romaneasca de hosting mai putin cunoscuta. Putini sunt cei care au auzit de spatiul.ro, dar eu am o serie de site-uri gazduite aici si niciodata nu am avut probleme tehnice care sa nu fie rezolvate de ei. Avantajul aici este dat de faptul ca beneficiezi de reduceri mari daca alegi sa cumperi pachetele de gazduire cu plata pe an. Si pe langa asta, beneficiezi de gazduire pe servere SSD.

4. Hostvision

Servere bune, doar ca preturile sunt cam ridicate. Variantele expuse mai sus sunt mai rentabile.

5. Hostico

O firma ce trebuie inclusa in acest top deoarece ofera pachete bune de gazduire la preturi accesibile. Pachetele de 2 Euro sunt ideale pentru un blog sau un site de prezentare.

Acestea ar fi principalele firme de hosting din Romania care merita atentie atunci cand sunteti in cautarea unui server rapid, performant si u uptime de 99%.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.