Tot ce trebuie sa stiti despre termostatele de incalzire prin pardoseala

CUM FUNCTIONEAZA TERMOSTATELE DE INCALZIRE PRIN PARDOSEALA?

Un termostat de camera functioneaza prin monitorizarea constanta a temperaturii aerului si prin pornirea incalzirii atunci cand temperatura din camera scade sub cea setata pe termostat si se opreste imediat dupa ce a fost atinsa temperatura setata. De exemplu, daca ati setat temperatura unui termostat de incalzire prin pardoseala la 18 ° C si temperatura aerului este de 15 ° C, termostatul va opri incalzirea pana cand temperatura ajunge la 18 ° C, apoi opriti-o.

Un termostat de camera programabil este atat un programator cat si un termostat de camera. Aceasta inseamna ca puteti preselecta timpii in care doriti sa functioneze incalzirea si temperatura pe care ar trebui sa o atinga in acele perioade.

De exemplu, ati putea seta un termostat de camera programabil pentru a mentine temperatura la 15 ℃ intre orele 9:00 si 17:00 in zilele lucratoare si setati-l la 18 ℃ intre orele 17-23. Un programator va permite sa setati perioadele “On” si “Off” pentru a se potrivi propriului stil de viata.

Controlul incalzirii este un element-cheie al incalzirii prin pardoseala, deoarece poate face diferenta fata de eficienta sistemului. Deoarece UFH necesita mai mult timp decat incalzirea si racirea radiatoarelor, acest lucru trebuie luat in considerare la programarea sistemului.

Specialistii recomanda intotdeauna utilizarea unui termostat programabil de 7 zile, pentru a maximiza eficienta si a obtine cele mai bune rezultate din sistem. Exista, de asemenea, optiuni de upgrade care va permit sa controlati sistemul de pe telefonul smartphone / tableta.

Atunci cand aveti nevoie de un asemenea termostat, cu siguranta este necesar sa va indreptati atentia spre Salus Controls Romania, pentru a-l alege pe cel potrivit, dupa care urmeaza etapa de instalare a termostatului.

CUM SE INSTALEAZA TERMOSTATELE DE INCALZIRE PRIN PARDOSEALA

Pasul 1: Scoateti surubul de pe fata inferioara a termostatului apoi separati cu atentie jumatatea din fata de placa din spate.

Pasul 2: Plasati partea frontala a termostatului undeva in siguranta si terminati termostatul asa cum se arata in schemele de conectare.

Pasul 3: Insurubati bine placa din spate a termostatului in cutia din spate.

Pasul 4: Impingeti partea frontala a termostatului pe placa din spate, fixandu-l cu surubul de fixare.

Este important sa montati termostatul la nivelul ochilor si cititi complet instructiunile pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Instalati in apropierea unei surse de caldura directe termostatul, deoarece aceasta va afecta functionalitatea sau va impinge puternic pe ecranul LCD, deoarece acest lucru poate provoca daune ireparabile.

CUM SA INLOCUITI TERMOSTATELE DE INCALZIRE PRIN PARDOSEALA

Pasul 1: Inclinati termostatul vechi si trageti-l de pe placa din spate.

Pasul 2: Desurubati placa din spate din cutia din spate si scoateti firele de pe terminalele lor.

Pasul 3: Luati termostatul de inlocuire si scoateti surubul de pe fata inferioara a termostatului, apoi separati cu grija jumatatea din fata de placa din spate.

Pasul 4: Plasati partea frontala a termostatului undeva in siguranta si terminati termostatul asa cum se arata in schemele de conectare.

Pasul 5: Insurubati bine placa termostatului in cutia din spate.

Pasul 6: Impingeti partea frontala a termostatului pe placa din spate, fixandu-l cu surubul de fixare.

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.