Un zambet frumos nu este numai pentru adolescenti

Ortodontia la adulti

Nu am avut prea multe interventii ortodontice la viata mea, poate doua sau trei. Insa ca multi altii, am purtat aparat dentar inca din copilarie si nu unul, ci mai multe. Toate acestea s-au terminat abia la sfarsitul celui de-al doilea an de studentie. Si ghici ce s-a intamplat atunci? Dintii mei din fata s-au mutat la loc, ceea ce se numeste recidiva.
In primul an la medicina stomatologica, am decis sa-mi pun din nou aparat dentar. Un coleg ortodont m-a ajutat cu un dispozitiv invizibil pentru partea de sus si cu unul din metal pentru dintii de jos. Dar nici de aceasta data nu am reusit sa-l port suficient, iar dintii mei din nou au revenit in pozitia initiala.

zambet

Acum am din nou dintii frontali inferior putin strambi. De data aceasta, defectul este destul de minor, dar vizibil totusi pentru mine. M-am decis ca de data aceasta sa folosesc Invisalign pentru a indrepta aceasta recidiva, profitand de beneficiile celei mai noi inventii din domeniu. Desi Invisalign nu poate fi folosit pentru orice problema ortodontica, acesta functioneaza foarte bine pentru pacientii care au o buna muscatura si posterior solid. Atat pentru mine, cat si pentru alte milioane de oameni, este o optiune grozava.

Exista multe situatii in care as recomanda interventii ortodontice pentru pacientii adulti. De multe ori acestea au legatura cu o muscatura gresita, malocluzie si alte probleme. Ortodontia poate fi parte a unui plan de tratament comprehensiv, care poate configura dintii pentru o durata de viata lunga. Din fericire, dintii nostri se muta in acelasi mod din copilarie atunci cand suntem adulti. Viziteaza orice cabinet de ortodontie si vei descoperi ca aproape jumatate dintre pacientii supusi tratamentelor sunt adulti.

Pacientii ma intreaba frecvent despre preocuparile lor estetice si despre care este cel mai bun tratament. De multe ori, acest lucru va implica o anumita forma de ortodontie, poate chiar o interventie completa cu un tratament final. De asemenea, ortodontia poate ajuta sa ne pregatim pentru mai multe tratamente cosmetice, cum ar fi fatetele sau coroanele. Ortodontie ajuta in aceste situatii, deoarece ne putem muta dintii unde ar trebui sa fie in mod ideal, astfel incat acestia sa poata fi restaurati cat mai usor.

De multe ori, adultii sunt surprinsi cand le recomanzi ortodontia ca varianta de tratament, multi considerand ca aceasta parte a stomatologiei este doar pentru copii. Ortodontia insa, fie ca este vorba doar de o strungareata sau de indreptarea dintilor cu ajutorul aparatului dentar este o optiune excelenta pentru tratarea multor probleme dentare pentru adulti. Iar cu tehnologia de azi, acest lucru se poate realiza rapid si discret!

Leave a Reply

EM Social

EM Social Subtitle

Social menu is not set. You need to create menu and assign it to Social Menu on Menu Settings.